Sukob u Miralu

Više ozlijeđenih: Policija pucala da prekine tučnjavu stotinu migranata

Odmah je reagirala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 06. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U masovnoj tučnjavi migranata u Velikoj Kladuši došlo do je fizičkog napada na pripadnike policije. Jedan je policajac je ispucao dva hica u zrak nakon čega se situacija smirila.

Neredi su izbili u privremenom migrantskom centru 'Miral'. Ima i uhićenih.

Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na osiguranju ovog objekta obratili su se policiji u Velikoj Kladuši te naveli da je unutar objekta 'Mirala' došlo do sukoba većeg broja migranata, njih najmanje stotinu.

Odmah je reagirala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta.

''U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su na neki način policiju onemogućili u njihovom radu. Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4:30 sati uspostavljen red i mir unutar samog objekta'', kazao je za N1 Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

Video: U privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši izbili neredi između migranata

Uhićeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno s područja BiH.

''Veći broj migranata je ozlijeđenih. Imamo informacije da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. U ovom napadu ozlijeđena su i tri policijska službenika, jedno policijsko vozilo je i oštećeno u ovom napadu'', naveo je Šiljdedić za N1.

Policija se nalazi u neposrednoj blizini objekta zbog tenzija koje još uvijek vladaju unutar centra.

Kopirati
Drag cursor here to close