Akcija reket

VIDEO | U fast foodu uhitili 39-godišnjaka zbog iznude

Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2017. u 20:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osoba J.A. iz Zenice lišena slobode zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su u okviru operativne akcije kodnog naziva 'Reket', a u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije, u proteklom razdoblju poduzimali intenzivne mjere i radnje sa ciljem prikupljanja dokaza i dokumentiranja više kaznenih djela počinjenih od strane osobe J.A., rođenog 1978. godine, iz Zenice.

U nastavku akcije, danas, 25.7.2017. godine, u prijepodnevnim satima, od strane službenika Sektora kriminalističke policije i pripadnika Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ, na području Zenice je locirana i lišena slobode navedena osoba.

Nakon lišenja slobode osoba J.A. je zadržana u službenim prostorijama i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Od strane policijskih timova, u okviru ove akcije, danas su izvršeni pretresi kuća, pratećih objekata i vozila na dvije lokacije u Zenici, piše Zenicablog.

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, osoba J.A. će, u tijekom srijede, biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu ZDŽ, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'Iznuda' iz člana 295. Kaznenog zakona FBiH i kazneno djelo 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. Kaznenog zakona FBiH, priopćio je Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDŽ.

Neslužbeno, saznaje se da je uhićen Almir Jašarević Jašar. On je uhićen u prostorima fast fooda 'Markica'.

Kopirati
Drag cursor here to close