Svakim danom sve gore

VIDEO | Sukob migranata i lokalnog stanovništva

Delić je izjavio da migranti trenutno borave pod improviziranim šatorima i naglasio da se točan broj ne može sa sigurnošću odrediti, jer se iz dana u dan mijenja - jedni odlaze, a drugi dolaze.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2018. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Svakodnevno autobusima iz Sarajeva dolazi sve veći broj migranata. Oni su i dalje u lošim uvjetima, još nisu počeli radovi na Đačkom domu, gdje su smješteni. Broj incidenata se povećava i građani su sve nezadovoljniji", izjavio je Fazlić u kratkoj izjavi Srni.

On kaže da u posljednje vrijeme nije bilo zvaničnih sastanaka o ovoj temi, te da nema kontakt s predstavnicima institucija BiH.

Koordinator s međunarodnim organizacijama koje se bave pitanjem migranata Husein Delić izjavio je Srni da je u posljednje vrijeme povećan broj migranata na području Velike Kladuše, a da i dalje nema nikakvog poboljšanja uvjeta za njihov smještaj.

Delić je izjavio da migranti trenutno borave pod improviziranim šatorima i naglasio da se točan broj ne može sa sigurnošću odrediti, jer se iz dana u dan mijenja - jedni odlaze, a drugi dolaze.

"Prema podacima koje je dalo Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona, najveći priliv migranata dogodio se u posljednjih mjesec i po dana, u odnosu na ranije razdoblje. Više od 2.700 migranata je došlo samo u ovih mjesec i po dana", rekao je Delić.

Prema njegovim riječima, usprkos svim upućenim pozivima, fakturama i zahtjevima institucijama BiH za izmirivanje troškova, nitko se nije oglasio niti bilo što uplatio.

"Sva dalja predviđanja su neizvjesna, više nema nikakvog kontakta s Ministarstvom sigurnosti, niti s predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije. U općinu Veliku Kladušu više nitko ne dolazi, niti ima bilo kakvih kontakata i poziva kada je riječ o pomoći u vezi s migrantskom krizom", napomenuo je Delić.

Delić je istakao i da je Javno komunalno poduzeće "Vodovod i kanalizacija" uputilo zahtjev i tražilo suglasnost od nadzornog odbora "Agrokomerca" za priključak za vodu, te da suglasnost još nije data, a razlozi su što ovo poduzeće nije potpisalo nikakav ugovor o izdavanju prostora u kojem bi migranti trebalo da budu smješteni.

"Postoji odluka Općinskog vijeća na koji način se vrši priključenje na vodovodni sistem i ne može poduzeće `Vodovod i kanalizacija` samostalno na nekretninama u vlasništvu `Agrokomerca` da priključuje vodu kako hoće. Mora postojati suglasnost nadzornog organa, odnosno uprave `Agrokomerca`", napomenuo je Delić.

Delić je rekao da na području Velike Kladuše ima sporadičnih incidenata između migranata, te da, prema informacijama kojima raspolaže, nije bilo sukoba između migranata i lokalnog stanovništva.

Međutim, Facebook stranica Crna Hronika BiH objavila je video na kojem se vidi sukob stanovnika Velike Kladuše s migrantima i policijom.

Kopirati
Drag cursor here to close