Velika grupa migranata

VIDEO | Migranti potražili utočište u Rodoču

Migranti, većinom mlađi muškarci, od kiše su se sklonili u kući koja je u izgradnji.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom naselju Rodoč u ponedjeljak večer uočena je velika grupa migranta.

Migranti, većinom mlađi muškarci, od kiše su se sklonili u kući koja je u izgradnji. Prema riječima lokalnog stanovništva grupe migranata i ranije su viđane kako prolaze kroz ovo naselje.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a je rekao kako je policija pozvana na mjesto događaja, te je poduzela potrebne radnje. 

''29.10.2018. godine, oko 20,55 sati, patrola policije PS Mostar Jug je u blizini Raspudića pilane, Gornja Jasenica, zatekla 13 osoba, migranata. Isti su dovedeni u PS Mostar Jug. Dvanaest osoba je posjedovalo potvrde od Ureda za strance, a radi se o državljanima Afganistana, Pakistana i Indije, dok jedna osoba nije imala nikakve dokumente. Isti će biti upućen Službi za strance TC Mostar'', navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

On je ranije za naš medij rekao da građani ukoliko primijete migrante odmah pozovu policiju.

Podsjetimo,  Uprava Granične policije Bosne i Hercegovine pozvala je u ponedjeljak tijela vlasti te zemlje i druge policijske agencije da poduzmu mjere koje im stoje na raspolaganju i stvore uvjete za otvaranje graničnog projelaza Maljevac, koji je blokiran već sedam dana nakon što je skupina ilegalnih migranata tim pravcem pokušala ući u Hrvatsku.

Na bosanskohercegovačkoj strani graničnog prijelaza Maljevac - Velika Kladuša , prema policijskim podacima, nalazi se oko 200 migranata koje osigurava policija BiH, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Migranti se ne žele vratiti na područje Velike Kladuše, gdje su ranije boravili u kampu koji je, prema svjedočenjima očevidaca, zapravo "blatna livada" na kojoj su nagurani šatori.

"Smanjen je broj migranata koji su u Bosnu i Hercegovinu u velikim grupama ulazili od početka godine jer je pravilnom raspodjelom policijskih snaga državna granica pod većom kontrolom", potvrdio je u rujnu novinarima u Sarajevu ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Iznoseći podatke o broju ulazaka kazao je da je do danas u BiH ilegalno ušlo 12.752 migranta, od koji je 12.337 iskazalo namjeru za azil, a zahtjev za azil podnijelo je 1.009 migranata, dok je BiH vratila po osnovu readmisije 713 migranata.

Kopirati
Drag cursor here to close