Brčko

VIDEO | Automobilom se zabio u baštu kafića, jedna osoba poginula

Nakon nemilog događaja, vozač je ušao u automobil te se udaljio s mjesta nesreće, međutim policija ga je nedugo nakon toga uhitila.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 05. 2021. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se nadomak Brčkog, kada je vozač automobila uletio u baštu kafića u kojoj su sjedili gosti, nakon čega je pobjegao. Međutim, policija ga je nedugo nakon nesreće uhitila.

Vozač automobila marke Golf, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima oko 19:50 sati izazvao je saobraćajnu nesreću, kada je vozilom s glavne prometnice udario u ljetnu baštu jednog kafića u mjestu Gornji Rahić kod Brčkog.

Nakon nemilog događaja, vozač je ušao u automobil te se udaljio s mjesta nesreće, međutim policija ga je nedugo nakon toga uhitila.

Kako su naveli iz brčanske policije, riječ je o 25-godišnjem Č. E. iz Maoče, nastanjen u Rašljanima.

Iz Policije Brčko distrikta su precizirali da je u ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeno više osoba u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta, te da je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede od kojih je u noći preminula u bolnici.

"Na mjestu događaja je pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta izvršen očevid, a uhićena je osoba Č. E. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubojstvo u pokušaju te krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti", precizirala je glasnogovornica Policije brčko distrikta Dževida Hukičević.

Č. E. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predan u dalju nadležnost Tužiteljstva Brčko distrikta.

Kopirati
Drag cursor here to close