Pljačkaši bankomata

Ovo su rezultati policijske akcije Orka

Radi se o pljačkama bankomata upotrebnom plina i eksploziva, pljačkama prodajnih centara Bingo, Robot i Namex…
Vijesti / Crna Kronika | 12. 09. 2019. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijskom akcijom Orka u kojoj je uhićeno 14 osoba, riješeno je 29 krivičnih dijela počinjenih na području Federacije BiH.

Kako je rečeno na konferenciji medije krivična djela su vršena na području Hercegovačko-neretvanske županije, Kantona Sarajevo,  Zapadno-hercegovačke županije i Kupresa.


Radi se o pljačkama bankomata upotrebnom plina i eksploziva, pljačkama prodajnih centara Bingo, Robot i Namex.

Tijekom pretresa policija je pronašla značajan broj dokaza: veće količine novca, koji potiče iz pljački, oko 15 kilograma eksploziva, podesna sredstva i tehnička aparatura. Pronađeni su i ometači alarmnih sustava, oružje, policijska odora koja je korištena pri izvršenju krivičnih djela.

Na pressici je potvrđeno da su se tri osobe nalazile na izdržavanju zatvorske kazne koji su na zatvorskim dopustima vršila krivična djela.

Foto: Bljesak.info / 

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbama Županijskog suda u Mostaru, vršeni su pretresi na 12 lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovačkog, Sarajevskog Kantona i Istočnog Sarajeva (Republika Srpska), te je lišeno slobode 14 osoba inicijala R.B. (1987.), M.B. (1991.), A.B. (1984.), J.M. (1983.), S.Ć. (1978.), Z.M. (1972.), F.P. (1986.), M.P. (1981.), S.H. (1991.), M.O. (1984.), Z.H. (1990.), R.G. (1980.), N.B. (1992.), dok se osoba Z.G. (1969.) trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Republici Hrvatskoj.

Foto: Bljesak.info / 

Navedena organizirana kriminalna grupa na čelu sa R.B. i J.M. se sumnjiči da je u periodu 2014. - 2019. godine, uz upotrebu vatrenog oružja (automatsko naoružanje i pištolji), plina i drugih podesnih sredstava, maskirani uniformama, izvršila više od 29 kaznenih djela razbojništava i teških krađa u kojim su predmet napada bili tržni centri, bankomati, benzinske pumpe, transporti novca, te drugi gospodarski subjekti i fizičke osobe na području Mostara, Čitluka, Kupresa, Jablanice i Sarajeva.

Na ovaj način su do sada stekli protupravnu imovinsku korist više od 1.000.000 KM, dok su gospodarskim i fizičkim subjektima nanijeli višemilijunsku štetu.

Također, ova grupa se sumnjiči i za kaznena djela iz domena neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te krađe putničkih motornih vozila, nnavedeno je na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close