Droga

Velika akcija SIPA-e i na području Mostara: Uhićena šestorica, oduzete oko tri tone skunka

Pripadnici SIPA-e su na području Mostara, Kiseljaka i Stoca uhitili šest osoba i oduzeli do sada tri tone skunka. Pronađen je veliki iznos novca. Ukupno je SIPA zadokumentirala sedam tona narkotika.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhitili su jutros, na području Mostara, Kiseljaka i Stoca šest osoba zbog trgovine drogom. Jedan od osumnjičenih uhićen je u Trebinju.

U nastavku operativne akcije kodnog naziva 'SKY', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, lišili su slobode šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelom iz člana 195. 'Neovlašteni promet opojnim drogama' istog zakona.

U tijeku su pretresi na četiri lokacije u Stocu, Trebinju i Kiseljaku i u dosadašnjem dijelu operativnih aktivnosti, policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli više stotina tisuća eura, tri tzv. 'kripta' telefona, više mobilnih telefona, određenu količinu opojne droge kao i druge predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu sa naprijed navedenim kaznenim djelima. 

Foto: Sipa / Zaplijenjena droga

Postoje osnovi sumnje da su se gore navedene osobe, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, bavile neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, odnosno da se isti dovode u vezu sa krijumčarenjem najmanje sedam tona opojne droge cannabis sativa iz Albanije i Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku, kao i dalje u zemlje Europske Unije.

Od navedene količine policijski službenici SIPA-e su u proteklih 20 mjeseci zaplijenili oko tri tone opojne droge cannabis sativa u više odvojenih operativnih akcija. Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode će biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti vrše se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close