Akcija Limit

Velika akcija: 30 uhićenih zbog droge, privođenja i u Hercegovini

Kako je priopćeno iz FUP-a, tijekom današnjih aktivnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 31 lokaciji…
Vijesti / Crna Kronika | 04. 04. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, u srijedu su započeli s realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva LIMIT, na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz FUP-a, tijekom današnjih aktivnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 31 lokaciji i to na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanske županije, te je lišeno slobode više od 30 osoba.

Provodeći navedene aktivnosti do sada je pronađeno i privremeno oduzeto oko 4 kg različitih opojnih droga i to Speed, Cannabis Sativa L, heroin, kokain te vatreno oružje, streljivo, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za vozila kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanske županije i Tuzlanskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close