Fušeraj?

Već peti put Sud BiH ukazuje na greške državnom tužitelju

Sud Bosne i Hercegovine već peti put je Državnom tužiteljstvu vratio na doradu optužnicu za ratni zločin
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 14:00 Bljesak.info
Kopirati

Sud Bosne i Hercegovine već peti put je Državnom tužiteljstvu vratio na doradu optužnicu za ratni zločin počinjen u Vlasenici protiv Maneta Đurića, Radenka Stanića, Miroslava Kraljevića i Gorana Garića, doznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optužnica je, kako saznaje BIRN BiH, vraćena na doradu, jer se osumnjičenima na teret ne stavljaju sva djela, koja su prema dokazima i svjedocima počinili pripadnici Službe javne bezbjednosti (SJB) Vlasenica.

Nepotvrđena optužnica protiv Đurića, Stanića, Kraljevića i Garića je najopsežnija do sada za zločine u Vlasenici. Podignuta je još 6. prosinca, a još nije potvrđena, rečeno je za BIRN u Sudu BiH.

''Optužnica nije potvrđena, o odluci suca za prethodno saslušanje po predmetnoj optužnici, javnost će biti blagovremeno upoznata službenim priopćenjem Suda, koje će u skladu sa praksom Suda biti distribuirano i novinarima'', naveli su u Sudu Bosne i Hercegovine.

Istragu protiv njega je vodilo Okružno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu, a Tužiteljstvo BiH je predmet preuzelo u prosincu  2007. godine.

Osumnjičeni Radenko Stanić trenutno obavlja funkciju pomoćnika ministra sigurnosti BiH, dok je Miroslav Kraljević aktualni načelnik Općine Vlasenica.

 

Kopirati