U zadnjim sekundama

Vatrogasci ga spasili iz kuće u plamenu

Brzom intervencijom vatrogasaca, osoba je evakuirana iz kuće, skinuta je zapaljena odjeća, nakon čega joj je liječnička ekipa pružila prvu pomoć.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 01. 2019. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PVJ B Krupa / Unutrašnjost objekta uništenog u požaru

Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Općine Bosanska Krupa sinoć je u 18:52 sati dojavljeno kako u naselju Hodžinac gori stambeni objekt. Na mjesto požara upućeno je vozilo s tri vatrogasca koja su po dolasku na požarište utvrdili da gori unutrašnjost prizemlja na stambenom objektu nakon čega su pristupili gašenju požara.

Tijekom gašenja, u unutrašnjosti prostorije zahvaćene požarom, u polusvjesnom stanju pronađena je osoba D.S. kojoj je vatra već zahvatila odjeću. Brzom reakcijom vatrogasaca, osoba je evakuirana iz kuće, skinuta je zapaljena odjeća, nakon čega joj je liječnička ekipa Doma zdravlja Bosanska Krupa pružila prvu pomoć.

Dežurni je liječnik utvrdio opekotine I i II stupnja, a nakon pružene prve pomoći osoba je zbrinuta kod rodbine.

Vatrogasci su nastavili s akcijom gašenja požar koji je ubrzo potpuno ugašen. Od posljedica požara potpuno su uništeno pokućstvo i tehnika u prostoriji, a uslijed velike temperature na zidovima objekta otpala je žbuke sa zidova i plafona.

Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje u vezi utvrđivanja uzroka požara.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe apelirali su na stanovništvo da u ovom periodu nižih temperatura i povećanog intenziteta grijanja obrate pažnju na mjere opreza u objektima tijekom loženja i odlaganje materijala za loženje.

Kopirati
Drag cursor here to close