Veliki požar

Vatra u Los Angelesu uništila devet hektara površine gradske zone

Vijesti / Crna Kronika | 08. 12. 2014. u 18:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva požara su u ponedjeljak ujutro bjesnila u Los Angelesu blokirajući promet na nekoliko autocesta u vrijeme špice i uništivši četiri zgrade.

Informacija o žrtvama nije bilo, ali plamen koji se dizao u blizini čvora autoceste bio je vidan kilometrima ukrug, kao debeli oblak dima zbog kojeg je zatvoren promet u oba smjera.

Sedmokatna stambena zgrada u izgradnji je oštećena. Ovaj kompleks od 526 stanova je gotovo potpuno uništen. Vlasti su upozorile na rizike rušenja skela na cestu, čak i kada se požar ugasi.

Dvije susjedne uredske zgrade su također oštećene. Vatra je uništila više od devet hektara površine. Drugi požar koji se dogodio nedaleko je izazvao velike štete na jednoj stambenoj i komercijalnoj zgradi. Tijekom jutra oba požara su bila pod kontrolom.

Prema navodima glasnogovornika vatrogasaca iz Los Angelesa, više od 350 vojnih vatrogasaca se borilo s vatrom, ili četvrtina kontingenta službi za borbu protiv požara kalifornijskog megalopolisa. "Dva požara su imala velike posljedice na promet u vrijeme špice", objasnio je glasnogovornik.

Kopirati
Drag cursor here to close