Osobni profit

USKOK uhitio sutkinju Malenicu, direktora Hrkaća ... osumnjičen i Milan Lučić

Hrvatska policija je u suradnji s USKOK-om u utorak poslijepodne uhitila sutkinju Trgovačkog suda u Zagrebu Vesnu Malenicu i još pet suosumnjičenih osoba, među kojima je stečajni upravitelj Pero Hrkać (60).
Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2017. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska policija je u suradnji s USKOK-om u utorak poslijepodne uhitila sutkinju Trgovačkog suda u Zagrebu Vesnu Malenicu i još pet suosumnjičenih osoba, među kojima je stečajni upravitelj Pero Hrkać (60). Večernji list piše kako su među njima hercegovački poduzetnik, Josip Debić i Miroslav Mitak.

Jutarnji list piše kako je tužiteljstvo detaljno potkrijepilo svoj zahtjev Državnom sudbenom vijeću koje je na izvanrednoj sjednici ukinulo sudački imunitet sutkinji, opisavši pregršt zlouporaba u stečajevima niza tvrtki koje je, po odluci sutkinje Malenice, u proteklih desetak godina vodio Pero Hrkać.

Pritom se, Jutarnji list doznaje, spominje i stečaj gotovo zaboravljene Glumina banke. Izvori ovoga lista tvrde kako su istražitelji došli do podataka da su osumnjičena sutkinja i stečajni upravitelj godinama koristili razne stečajne postupke kako bi osobno profitirali.

Navodno je bilo i slučajeva u kojima su pogodovali vlasnicima tvrtki u stečaju da protuzakonito izvuku materijalnu korist na štetu vjerovnika.

Prema prvim neslužbenim informacijama, jedna od inkriminacija odnosi se na određene postupke tijekom stečaja tvrtke Amfora Maris Milana Lučića. Navodno su mu sutkinja Malenica i stečajni upravitelj Hrkać omogućili da preko druge tvrtke dođe do dijela imovine, jedne vrijedne nekretnine Amfora Marisa iz stečajne mase.

Istražitelji su pritom došli do podataka da je Lučić nezakonito kupio tu nekretninu putem dražbe i to upola cijene, da bi istu odmah prodao jednom trgovačkom lancu te na taj način profitirao za više milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close