Oduzeta roba

UNO: U krovu i ventilaciji autobusa pronašli mobitele

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 45.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalnog centra Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti 45.000 KM, priopćeno je u utorak iz UNO-a.

Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u suradnji sa službenicima MUP-a Republike Srpske (RS) proveli su operativnu aktivnost prilikom koje su zapljenili 4.890 paklica različitih cigareta koje nisu bile obilježeni trošarinskim markicama BiH.

Radi se o trošarinskim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na 'crnom tržištu' jer nisu bili obilježeni trošarinskim markica koje izdaje Uprava za neizravno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Foto: UNO BiH / Zaplijena na GP Rača

Druga operativna aktivnost, a na osnovu ranijih operativnih saznanja izvršena je na GP Rača, stoji u priopćenju.

Izvršen je detaljan pregled autobusa na GP Rača uz upotrebu specijalističke opreme i tom prilikom, navode, u krovu autobusa i prostoru za ventilaciju pronađena je veća količina mobilnih telefona i druge tehničke opreme.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 45.000 KM.

Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH podsjeća sve građane da na se jave na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Kopirati
Drag cursor here to close