Sarajevo

UNO BiH oduzela 7.200 pari krivotvorenih Adidas papuča

Krivotvorene papuče u BiH su stigle u kontejneru iz Kine.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 03. 2018. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Sarajevo spriječili su pokušaj uvoza 7.200 pari krivotvorenih papuča svjetki poznatog proizvođača sportske opreme Adidas.

Nakon prijave za uvozno carinjenje pošiljke koja je kontejnerom u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Kine, carinski službenici UNO u Carinskoj ispostavi Sarajevo pristupili su detaljnom pregledu spomenute pošiljke.

''Među ostalom robom, pregledom je utvrđeno da se u pošiljci nalazi i 7.200 komada pari papuča koje su bile obilježene znakom poznatog svetskog proizvođača sportske opreme Adidas. Posumnjaviši da se radi o krivotvorinama poznatog svjetskog brenda, carinski službenici u Carinskoj ispostavi Sarajevo postupili su u skladu sa zakonskim propisima, te su kontaktirali ovlaštenog zastupnika za uvoz robne marke Adidias u BiH.

Nakon što je potvrđeno da se radi o povredi prava na korištenje žiga Adidas, roba je privremeno oduzeta, a ovlašteni zastupnik za uvoz spomenutog sportskog brenda u BiH, protiv uvoznika krivotvorenih papuča će pokrenuti postupak pred nadležnim sudom'', navode iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close