Oprezno

Umjesto dobro plaćenog posla u Belgiji, morali krasti bakar

Na teret im je stavljeno da su veljače do druge polovine listopada prošle godine trojicu srpskih državljana doveli u zabludu da će na teritoriji Belgije raditi dobro plaćen posao…
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2020. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji je uhićena petočlana kriminalna grupa, koja je odvela u Belgiju trojicu srpskih državljana pod izgovorom da će raditi dobro plaćen posao molera, ali ih je prisiljavala da kradu bakar i drugi metal iz tamošnjih tvornica, piše Srna.

Članovi ove grupe, svi iz okoline Žablja, uhićeni su zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima na području Srbije i Belgije.

Na teret im je stavljeno da su veljače do druge polovine listopada prošle godine trojicu srpskih državljana doveli u zabludu da će na teritoriji Belgije raditi dobro plaćen posao molera, ali su ih tamo primoravali da kradu.

Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz tvornica u gradu Charleroia, koje su zatim prodavali na otpadima, objavljeno je iz MUP-a Srbije.

Na taj način su članovi kriminalne grupe dnevno, protupravno, pribavljali novčane iznose od 1.000 do 1.500 eura, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale osobne potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 eura, dva pištolja sa streljivom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close