Tučnjava

Uhićena još dvojica navijača zbog napada na Ultrase

Među uhićenima je i osoba koja je zadržana na daljnjem liječenju u KCU Sarajevo, a koja je izjavila kako pripada navijačima FK Željezničar.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2019. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićeno je osam osoba sa područja Kantona Sarajevo koji su dovedeni u vezu s fizičkim napadom na navijače HŠK Zrinjski na dijelu autoceste A1, koji su se kretali iz Tuzle u pravcu Mostara, navedeno je iz MUP-a KS.

Riječ je o osobama inicijala S.S., rođen 1993.godine, K.H., rođen 1995.godine, S.Z., rođen 1991.godine, A.K., rođen 1992.godine, F.T., rođen 1996.godine, F.S., rođen 1997.godine, A.K., rođen 1995.godine i DŽ.Š. rođen 1998.godine. Među uhićenima je i osoba koja je zadržana na daljnjem liječenju u KCU Sarajevo, a koja je izjavila kako pripada navijačima FK Željezničar. 

Iz MUP-a KS navode kako je prilikom dojave o događaju na lice mjesta upućeno više policijskih patrola policijskih službenika UP MUP-a Kantona Sarajevo, te je u blizini mjesta događaja pronađena jedna osoba koja je zadobila ozljede, kojoj je ukazana liječnička pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega je prevezena i zadržana na daljem liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj KTKS, po čijem odobrenju je od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršen uviđaj na licu mjesta, kojim su utvrđena oštećenja nastala na pet  kombi vozila koja su koristili za prijevoz navijači NK Zrinjski, te je, uz zapisnik o saslušanja svjedoka, saslušano ukupno 45 osoba, navijača NK Zrinjski.

Podsjećamo, do tučnjave je došlo između navijačkih grupa, a kako je za Bljesak.info potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo. U zasjedi je bilo najmanje desetak osoba naoružanih palicama. 

Kopirati
Drag cursor here to close