Akcija

Uhićeno 9 krijumčara: Prokrijumčarili više od 140 migranata

GP BiH je pojačala aktivnosti s ciljem otkrivanja kaznenih djela u vezi s krijumčarenjem ljudi.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2019. u 11:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije (GP) BiH tijekom provođenja akcije kodnog naziva "Marakan" dokumentirali su više slučajeva krijumčarenja osoba s područja Republike Srbije u BiH, te njihovo daljnje prebacivanje u zemlje Europske unije pa je tako identificirano 11 državljana BiH koji su prokrijumčarili više od 140 migranata čime su stekli značajnu protupravnu imovinsku korist.

Kako je priopćeno, obavljen je pretres 10 lokacija i lišeno slobode devet osoba koje će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predane Tužiteljstvu BiH. Privremeno su oduzeta četiri putnička vozila te određena količina opojne droge i streljiva, izvijestila je u srijedu Granična policija BiH.

Foto: GP BiH / Privođenje krijumčara

U povodu uspješne realizacije akcije direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je kako je s povećanim pritiskom migranata na granicu Bosne i Hercegovine, GP BiH pojačala aktivnosti s ciljem otkrivanja kaznenih djela u vezi s krijumčarenjem ljudi.

''Uspješna realizacija akcije rezultat je profesionalizma i predanosti službenika Centralnog istražnog ureda, ali i drugih postrojbi GP BiH koje su u njoj sudjelovale, a to su postrojbe za nadzor i promatranje, PGP Bijeljina, postrojba za podršku i kontrolu terenskih ureda Zapad, Sjeverozapad i Istok. I u ovoj akciji veoma je značajna i izuzetna suradnja Granične policije BiH s Tužiteljstvom i Sudom BiH'', kazao je Galić.

Foto: GP BiH / Oduzeta i droga i oružje

Podršku u realizaciji akcije pružili su i Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, Služba za poslove sa strancima BiH, ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanskog kantona, projektni tim IPA 2017. i OSA BiH.
Kopirati
Drag cursor here to close