Akcija mreža

Uhićeno 19 osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga

U nastavku akcije 'Mreža I' slobode lišeno 19 osoba iz Zenice  
Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2017. u 15:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: MUP ZDK / Youtube

Zenička policija je u nastavku operativne akcije "Mreža I" od jutros izvršila pretrese na 26 gradskih lokacija i tom prilikom 19 osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu.

U nastavku policijske akcije, koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK pod nadzorom i u suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom Zeničko-dobojskog kantona, rano jutros su policijski timovi započeli istovremene pretrese na području Grada Zenica.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama vršeni su s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Ova akcija je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za vršenje kaznena djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Izvršenim pretresima pronađena je određena količina opojne droge namijenjene za uličnu prodaju, nekoliko pribora za konzumaciju droga, veći broj mobilnih telefonskih aparata, digitalne vage za precizna mjerenja, dva pištolja, jedna puška i drugi nedozvoljeni predmeti, a ovi pronađeni predmeti i materija su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Na lokacijama na kojim su vršeni pretresi je devetnaest osoba stavljeno pod kontrolu i lišeno slobode, i nad istim će biti zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja, biti predana na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona.

Video: Uhićeno 19 osoba

Tri osobe koje se također sumnjiče za vršenje kaznenih djela, a koja su obuhvaćena ovom akcijom, su u bijegu i za njima je raspisana operativna potraga. Prema saznanjima prikupljenim tijekom akcije navedene osobe su u proteklom periodu organizirano djelovala na području Zenice, te im je zadokumentirano pedeset pet kazneno pravnih radnji za koja se sumnjiče.

Također su prikupljeni dokazi o nelegalnim aktivnostima i drugih osoba, koja su bila meta ove akcije i koja su u proteklom razdoblju, zajedno sa drugim osumnjičenima, nabavljale, prometovale i vršile prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

U današnjoj akciji slobode su lišene osobe B.S., rođen 1991. godine, D.M., rođen 1987. godine, Č.K., rođen 1995. godine, A.A., rođen 1993. godine, T.A., rođen 1996. godine, H.M., rođen 1989. godine, Č.E., rođen 1992. godine, H.A., rođen 1998. godine, H.E., rođena 1995. godine, P.A., rođen 1992. godine, M.M., rođen 1994. godine, P.K., rođen 1998. godine, Š.E., rođen 1993. godine, Č.A., rođen 1991. godine, B.D., rođen 1985. godine, V.A., rođen 1988. godine, M.K., rođen 1977. godine, M.M., rođen 1989. godine, i P.A., rođen 1968. godine, svi sa područja Zenice.

Kopirati
Drag cursor here to close