Akcija Brend

Uhićeno 11 službenika Uprave za neizravno oporezivanje

Oni se sumnjiče za kaznena djela primanja mita ili drugih oblika koristi, te zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2019. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Agenti SIPA-e u akciji Brend uhitili su službenike UIO

Pripadnici SIPA-e rano jutros uhitili su 11 službenika Uprave za neizravno oporezivanje.

U tijeku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banjaluke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac.

Osumnjičenim osobama se stavlja na teret da su u suradnji s drugim osobama, a kao službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi tražili i uzimali novac od osoba koje vrše uvoz roba iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za što su im osumnjičeni osiguravali nesmetan uvoz roba u Bosnu i Hercegovinu bez propisane carinske kontrole i stvarnog carinjenja roba.

Tužiteljstvo BiH priopćilo je kako su osumnjičeni tijekom prošle i ove godine, protuzakonito uzimali novac ili druge oblike koristi, kako bi prilikom uvoza robe u BiH, propuštali mjere carinskog nadzora koji su bili obvezni vršiti.

Na navedeni način, ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist, te nanosili štetu proračunu, odnosno svim građanima BiH.

Pretresi se obavljaju na području Banja Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka, te graničnih prelaza Orašje, Gradiška i Šamac.

Navedene aktivnosti se provode pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close