Više krivičnih djela

Mostar: Dvije osobe uhićene u zajedničkoj akciji FUP-a i MUP-a RS

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Cannabis Sativa L'' cca 1-2 kg.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2020. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe inicijala M.M.M. (1978.) i E.M. (1972.) uhićene su nakon pretresa na dvije lokacije na širem području Grada Mostara od strane policijskih službenika Federalne uprave policije.

FUP je u zajedničkim kooridiniranim aktivnostima sa pripadnicima Minsitarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, PU Trebinje, a pod nadzorom Hercegovačko-neretvanske županije i Okružnog javnog Tužiteljstva Trebinje, poduzimali mjere mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju krivičnih djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. i ''Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'' iz člana. 371. KZ F BiH kao i više krivičnih djela počinjenih na teritoriju Republike Srpske između ostalih i krivična djela ''Pustošenje Šuma'' i ''Nedozvoljene epsploatacije mineralnih sirovina'' opisanih u Krivičnom Zakonu Republike Srpske.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Cannabis Sativa L'' cca 1-2 kg, veća količina eksploziva cca 13 kg, dvije ručne bombe, puška, veća količina municije, tri ručne radio stanice, mobilni telefonski aparati, sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a koji će biti korištteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Pored navedenog policijski službenici su poduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti locirali na području Općine Istočni Mostar, plantažu sa nasadama Indijske konoplje u vezu sa kojojm se dovode osumnjičeni M.M.M i E.M. Na predmetnoj plantaži istog dana izvršen je uviđaj, kojom prilikom je izuzeto 56 stabljika indijske konoplje.

Uhićene osobe su kriminalistički obrađene u prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega su predata policijskim službenicima MUP-a RS na daljnje nadležno postupanje, s tim da je protiv istih nadležnom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, priopćeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close