Trebinje i Rama

Uhićenja: Umjesto u samoizolaciji bili u Golfu

Ove osobe su, kako jepriopćila policija, privedene u srijedu navečer nakon što su kontrolirana u automobilu Golf IV.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2020. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Trebinju privela je osobe inicijala V.Š. i S.A. kojima je na osnovu rješenja Federalne uprave za inspekcijske poslove zabranjeno kretanje izvan prostora boravka i pod zdravstvenim su nadzorom od početka ovog tjedna.

Ove osobe sum, kako jepriopćila policija, privedene u srijedu navečer nakon što su kontrolirana u automobilu Golf IV.

Iz Policijske uprave Trebinje objavljeno je da je o navedenom događaju odmah obaviješteno Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju, koje je naložilo da se V.Š. i S.A. ispitaju u svojstvu osumnjičenih za počinjeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Dana, 17.03.2020. godine, sanitarni inspektor Općine Prozor – Rama je po prijavama građana , a uz asistenciju djelatnika PS „RAMA“ izdao 4 prekršajne prijave osobama za ne prijavljivanje svog dolaska i ne davanja podataka za epidemiološki upitnik Domu zdravlja „RAMA“, pri dolasku u BiH iz zaraženih područja novim korona virusom, kao i osobama koje su svjesno kršile naložena im pravila samoizolacije ( zdravstvenog nadzora ) i slobodno se kretali među stanovništvom.

Ukupan broj evidentiranih osoba koje su došle iz inozemstva na područje ove Općine do 18.03.2020. godine u 08:00 sati je 74 .

Još nije evidentiran niti jedan slučaj pozitivan na COVID 19.

18.03.2020 godine djelatnici PS “RAMA“ su izvršili provjeru za 3 osobe koje su došle iz inozemstva te utvrdili da su iste uredno prijavljene kod nadležnih institucija i da se pridržavaju izrečenih zaštitnih mjera samoizolacije.

Kopirati
Drag cursor here to close