FUP

Uhićeni pljačkaši Binga: Skupina je harala Federacijom

Prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 12. 2017. u 11:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije kao policijski organ Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, realizirala je određene aktivnosti u vezi s rasvjetljavanjem većeg broja kaznenih djela, oružanih razbojništava koja su izvršena na širem prostoru Federacije BiH tijekom 2017. godine.

Federalna uprava policije je nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih kaznenih djela, u ponedjeljak na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanske županije identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila kaznena djela razbojništva nad TC 'Bingo' u Hadžićima i TC 'Bingo' u Bugojnu, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu oko 170.000 KM. Ta grupa se također može dovesti u vezu i s drugim, većim brojem kaznenih djela izvršenih na prostoru FBiH, navela je policija.

U suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanske županije, 11. prosinca lišene su slobode tri osobe, te izvršno ukupno šest pretresa stanova i tom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja kaznenog djela ili potiču iz izvršenih kaznenih djela.

Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom 'policija', rotacijska svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih kaznenih djela ili potiču iz izvršenih kaznenih djela.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

Kako je priopćeno je iz Federalne uprave policije, u tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenima osobama: M.O., P.H. i T.M., svi iz Sarajeva, koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela "organizirani kriminal", "razbojništva" i "teške krađe" biti predati Županijskom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, naveo je FUP.

U dvodnevnoj akciji koju su tijekom ponedjeljka i utorka proveli pripadnici Ministastva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije (MUP SBK), MUP Kantona Sarajevo, Federalna uprava policije, uhićeni su Mirza Turković, Mugdim Omanović i Haris Priganica, saznaje 'Dnevni avaz' iz izvora Federalne uprave policije.

Svi osumnjičeni su iz Sarajeva, a izvor pomenutog medija kaže da već imaju povelik policijski dosije.

Kopirati
Drag cursor here to close