SIPA u akciji

Uhićeni Ostaja Stanišić i Marko Milošević osumnjičeni za genocid počinjen nad 1.000 Srebreničana

Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2012. u 09:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za genocid Ostoja Stanišić, rođen 1951. u Fojnici, i Marko Milošević, rođen 1964. u Lupoglavu, općina Kladanj, uhićeni su jutros na području Zvornika.

Stanišić i Milošević su osumnjičeni za ratni zločin počinjen na lokalitetu brane u Petkovcima u mjestu Đulići, općina Zvornik, gdje je u srpnju 1995. godine strijeljano oko 1.000 bošnjačkih muškaraca i dječaka iz Srebrenice.

Njih dvojicu su, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, slobode lišili policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a u tijeku su i pretresi prostorija na četiri lokacije, dvije u selu Petkovci i dvije u gradu Zvorniku.

Ostoja Stanišić kao nekadašnji komandant 6. bataljona Zvorničke brigade Vojske RS-a i Marko Milošević kao nekadašnji zamjenik komandanta 6. bataljona Zvorničke brigade Vojske RS-a, su pod istragom Tužiteljstva i osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo genocida.

Oni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close