Četiri osobe uhićene

Uhićeni: Opljačkali hotel i napravili štetu od 50.000 KM

Iz hotela je otuđeno više predmeta i stvari, kao i novac. Kako se neslužbeno saznaje otuđeno je 12.000 eura i 300 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 05. 2021. u 21:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policiji Kantona Sarajevo je vlasnik hotela "Brioni" koji se nalazi na području Općine Ilidža prijavio da su nepoznate osobe u periodu od 22. do 29. travnja izvršile tešku krađu i napravile štetu u iznosu od blizu 50.000 KM.

Iz hotela je otuđeno više predmeta i stvari, kao i novac. Kako se neslužbeno saznaje otuđeno je 12.000 eura i 300 KM.

O slučaju je upoznat dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili očevid na mjestu događaja kojim je konstatirano da je otuđeno više TV prijemnika, aparata za kavu, nakita, novca, te niz drugih predmeta i stvari koji su činili inventar navedenog hotela poput roštilja, mikrovalne peći, motornih pila, guma za automobile, kosilica za travu, plinske boce, električnih pekača, alkoholnog i bezalkoholnog pića...

Nakon što su prikupljena saznanja o osobama koja se mogu dovesti u vezi s ovim kaznenim djelom, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo ostvarili su suradnju s policijskim službenicima FUP-a i PU Istočno Sarajevo MUP-a RS.

Četiri osobe su uhićene, i to svi s prijavljenim prebivalištem na području općine Ilidža: S.P. (1978. godište) zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Prikrivanje", Š. Č. (1993.), E. S. (1998.) i E. H. (1977.) zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Teška krađa", piše Klix.ba

Po prethodno pribavljanim naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeno je više pretresa, kako na području Kantona Sarajevo, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su pronađeni otuđeni predmeti i stvari, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Iz policije je saopćeno da je više osoba saslušano u svojstvu svjedoka.

Nakon završene kriminalističke obrade, te intenzivnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS u suradnji s kolegama iz navedenih agencija, na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih krivičnih djela, uhapšene osobe su po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo otpuštena iz službenih prostorija, dok će Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu biti dostavljen redovnim putem.

S obzirom na to da su uhićeni odlukom tužitelja pušteni na slobodu stvoren je rizik da osobe ponove krivična djela za koje se terete što vraća na problem o kojem je bilo govora i na Skupštini KS o procentu povratnika u 2020. godini koji iznosi čak preko 73 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close