Granična policija

Uhvaćeni kako krijumčare cigarete iz Crne Gore u BiH

Četiri osumnjičene osobe sudjelovale su u krijumčarenju najmanje 30 000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 04. 2020. u 14:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima PPK TU Istok i PGP Hum, pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, na području Foče, provode aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih radnji počinjenih od većeg broja osumnjičenih osoba, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ''Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe'' iz članka 215. KZ BiH, a u vezi s kaznenim djelom ''Krijumčarenje'' iz članka 214. KZ.

Tijekom navedenih aktivnosti, dokumentirano je da su četiri osumnjičene osobe sudjelovale u krijumčarenju najmanje 30 000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole, u graničnom pojasu, čime je nanesena šteta proračunu BiH u većem novčanom iznosu.

Tijekom dana, obavit će se pretresi većeg broja objekata koje koriste osumnjičene osobe, u cilju pronalaženja predmeta koji potiču iz izvršenja navedenih kaznenih djela, kao i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti predstavljaju kontinuiran rad Granične policije BiH na sprječavanju nezakonitih aktivnosti kojima se nanosi šteta proračunu BiH, navode iz ove državne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close