Zloupotraba položaja

Uhićene još dvije osobe u akciji 'Zadruga'

Podsjetila je da se te osobe sumnjiče se za kaznena djela organiziranog kriminala, zloupotrebe položaja i pranje novca.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 02. 2018. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više osoba privredno je, a dvije su uhićene u nastavku akcije kodnog naziva ''Zadruga'' i one će biti predane u nadležnost Tužiteljstva Županije Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica tog tužiteljstva Azra Bavčić.

Podsjetila je da se te osobe sumnjiče se za kaznena djela organiziranog kriminala, zloupotrebe položaja i pranje novca.

U nastavku aktivnosti u predmetu kodnog naziva 'Zadruga' policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su tijekom ponedjeljka izvršili pretres službenih prostorija tri pravne osobe na području Goražda.

Pretresi su izvršeni po naredbi Županijskog suda Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena kaznena djela 'Organizirani kriminal' iz člana 342. KZ FBiH u vezi sa kaznenim djelima 'Pranje novca' iz člana 272. KZ FBiH i 'Zloupotreba službenog položaja' iz člana 383. KZ FBiH.

Ovom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada odgovornih osoba. Aktivnosti su izvedene uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova Bosansko – podrinjske županije, navodi se u priopćenju SIPA-e.

Kako su prenijeli mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi, nakon obavljenog pretresa na više lokacija među uhićenima je i direktor firme STEP Midhat Hajrić. Ta firma, između ostaloga, bavi se održavanjem signalizacije sarajevskim ulicama.

U okviru akcije "Zadruga", čija je realizacija počela 24. siječnja, izvršeni su pretresi na više osoba, a odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva ŽS, Županijski sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Prašoviću i Miladu Čerkiću, te mjere zabrane za još 12 osoba, privedenih u toj akciji.

Tužiteljstvo ŽS je u tom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova ŽS-a, Financijsko-obavještajnim odjelom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i inspektorima Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine te uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close