Sarajevo

Uhićene još dvije osobe koje su pomagale Sejfoviću u bijegu

Vijesti / Crna Kronika | 04. 09. 2017. u 18:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Zeničko-dobojske županije uhićene su još dvije osobe koje su pomagale Amelu Sejfoviću u bijegu iz KPZ Sarajevo.

Iz Tužiteljstva Županije Sarajevo za portal Klix potvrđeno je da su na području ZDŽ uhićene dvije osobe za koje se sumnja da su pomagale u bijegu Sejfovića iz KPZ Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Županije Sarajevo uhićene osobe bit će predate u nadležnost Tužiteljstva ŽS.

Osim ove dvojice uhićene su četiri osobe zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu "Miljacka" u Sarajevu nakon bijega zatvorenika Amela Sejfovića i oni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u Sarajevske županije biti predani u nadležnost Županijskog tužiteljstva.

Glasnogovornik ovog tužiteljstva Azra Bavčić rekla je Srni da su ove osobe osumnjičene za kaznena djela omogućavanje bijega osobe kome je oduzeta sloboda i protuzakonito oslobađanje osobe lišenog slobode, prenosi agencija Srna.

MUP ŽS dobio je dojavu jučer u 14.30 sati da je Amel Sejfović pobjegao iz KPZ "Miljacka" u 14.25. Potom su, prema nalogu i pod nadzorom Tužiteljstva, policijski službenici županijskog MUP-a, uz asistenciju pripadnika SIPA-e, obavili očevid u KPZ-u.

Nakon što je Tužiteljstvo ŽS dobilo usmenu naredbu dežurnog suca, pretresene su tri ćelije, ambulanta, svi ormarići koje koriste zaposleni KPZ-a, dva stana i dva automobila.

"Pretresi su još u tijeku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenih koji su jučer bili na poslu. U Sejfovićevoj ćeliji pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video-nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata", dodaje se u priopćenju.

U naselju Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten tijekom bijega, navode u Županijskom tužiteljstvu.

Sejfović je optužen za pokušaj ubojstva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013. godine, te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić, prenio je portal Klix.

Policija je izdala potjernicu za Sejfovićem u kojoj je navedeno da je visok oko 190 centimetara, krupne tjelesne građe, težak oko 110 kilograma, da ima dužu kosu koju veže u rep i obučen je u tamnu trenerku.

Kopirati
Drag cursor here to close