Akcija Praznik

Uhićene 22 osobe na području Sarajeva

Vijesti / Crna Kronika | 20. 03. 2017. u 10:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Županije Sarajevo pripadnici MUP-a ŽS i SIPA-e danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhitili 22 osobe osumnjičene za više kaznenih djela, prenosi N1.

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Županije Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Županijskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, na području Županije Sarajevo izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom lišene su slobode 22 osobe osumnjičene da su u proteklom razdoblju počinile više kaznenih djela „Organiziranog kriminala“, a u vezi sa kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i kaznenim djelom „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih osoba za kojima se traga.

Kopirati
Drag cursor here to close