Sarajevo

Uhićena dvojica huligana zbog napada na portal Radiosarajevo.ba

Jedna osoba je 1990., a druga 1991. godište.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 09. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe su uhićene nakon napada grupe huligana koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

''Dvije osobe osumnjičene za izvršenje ovog kaznenog djela uhićene su u petak 23.15 sati od strane policijskih službenika MUP-a KS'', potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba ministar unutarnjih poslova KS Admir Katica. 

Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.

''Bit će privedeni u službene prostorije MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade bit će predani Tužilaštvu KS na dalje postupanje'', pojasnio je Katica.

U međuvremenu, Društvo novinara BiH oštro je osudilo napad huligana na novinare i urednistvo redakcije portala Radiosarajevo.ba i njihov zahtjev za uklanjanje teksta.

''Takav napad je direktan atak na slobodu pisane riječi, ali i na rad i dostojanstvo novinara. Stoga Društvo novinara BiH poziva Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo da istraži ovaj slučaj i uhiti počinitelje ovog napada, te da zaštiti zaposlene u spomenutoj redakciji'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close