Ilija Grahovac

Uhićen Zmaj od Šipova

Zvijezda reality programa uhićena je po naredbi Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 09. 2019. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

liju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, sudska policija lišila je slobode i provela od rodne kuće u Šipovu sve do Kazneno-popravnog zavoda Tunjice u Banja Luci, javlja banjalučka Alternativna televizija.

Zvijezda reality programa uhićena je po naredbi Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu. Iz Sudske policije Republike Srpske kažu da Ilija Grahovac nije pružao otpor pri uhićenju. Uhićen je jer se nije pojavljivao na ročištima u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu, pa je postupajući tužitelj bio prinuđen zatražiti pomoć policije.

Ročište je bilo zakazano zbog optužnice da je Grahovac nanio tjelesne ozljede jednom mladiću u travnju prošle godine. Zmaj više neće imati izbora oglušiti se o poziv suda, jer će, ako ne doborovoljno, na ročište ići prinudno.

''Imajući u vidu da se imenovani nije odazivao na poziv suda, mi smo izvršili naredbu za njegovo prinudno dovođenje, točnije lišenje slobode i njegovo dovođenje u KPZ i pritvorsku jedinicu u Banja Luci. Sve daljnje aktivnosti su u skladu s naredbama Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, a pretpostavka je da će osoba biti privođena na sudska ročišta u Osnovnom sudu u Mrkonjiću u sljedećem razdoblju'', kaže Željko Dragojević, direktor sudske policije, javlja ATV.

Odvjetnik Grahovca, Duško Tomić, bijesan je zbog uhićenja klijenta. Tomić uvjerava da nijedan od njih dvojice nije primio poziv za ročište, te je, kako kaže, nečuveno što je Ilija lišen slobode.

''Sada ja tražim suca da mi da rješenje o uhićenju da vidim što je uradio. Sljedeći pretres je zakazan za 12. rujna. Ti njega možeš uhititi dan ranije, 11. rujna, da ga osiguraš za pretres, ali ne možeš ga uhititi 4. rujna, osam dana prije suđenja. Gdje to ima na svijetu, a plus što mu sude za nešto za što je trebao biti heroj. Ilija voli kravu više od svoje majke'', kaže Duško Tomić, odvjetnik Ilije Grahovca.

Ovo je samo jedna u nizu pravnih bitaka Ilije Grahovca. Na teret mu se stavljala prodaja oružja, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, ali i izazivanje stanja opće opasnosti, objavila je Alternativna televizija.

Kopirati
Drag cursor here to close