Brčko Ćazim Dačaj

Uhićen zastupnik u Skupštini Distrikta

Uhićen Ćazim Dačaj, predstavnik albanske nacionalne manjine u Skupštini Brčko Distrikta.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2020. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Distriktu Brčko u tijeku je akcija Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koja je vezana za suzbijanje mita i korupcije. U ovoj akciji je uhićena jedna osoba.

U skladu s procedurom propisanom Zakonom o kaznenom postupku Brčko distrikta BiH osumnjičeni bi tijekom sutrašnjeg dana trebao biti predan nadležnom tužiteljstvu. Nakon toga će ova institucija, u zakonskom roku, odlučiti o daljnjim mjerama i radnjama iz svoje nadležnosti.

"Po nalogu Tužiteljstva Brčko distrikta i Osnovnog suda Brčko danas je u tijeku opsežna akcija koja je vezana za suzbijanje koruptivnih radnji", potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica Policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Kako neslužbeno saznaju mediji, u akciji je uhićen Ćazim Dačaj, predstavnik albanske nacionalne manjine u Skupštini Brčko Distrikta.

Dačaj je ranije bio osuđen na tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 2.000 KM jer je napao policajca i povrijedio jedno lice. Isto tako, dovodio se i u vezu s odobravanjem grantova prijateljima i glasačima iz proračunskih sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close