Eksplozija na Sarajevo Holiday Marketu

Uhićen radi izazivanja opće opasnosti u Sarajevu

Nakon što se sinoć dogodio incident na Sarajevo Holiday Marketu, pripadnici MUP-a ŽS uhitili su jednu osobu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 12. 2017. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  /  Nakon incidenta sarajevski policajci pronašli su "sumnjivu tečnost"

Nakon što se sinoć dogodio incident na Sarajevo Holiday Marketu, pripadnici MUP-a ŽS uhitili su jednu osobu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Pripadnici MUP-a ŽS uhitili su 27-godišnjeg Mirzu V., zbog sumnje da je na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa, bacio Molotovljev koktel, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi- piše Faktor.
 
''Pripadnici Ministarstva za unutarnje poslove Kantona Sarajevo sinoć su nakon dojave građana, pronašli nepoznatu tečnost u prostoru na kojem je otvorena sajamska manifestacija Holiday Market. Radeći na rasvjetljavanju ovog kraznenog djela, pripadnici MUP-a ŽS-a su sinoć oko 2 sata na području Općine Novi Grad uhitili M. V. zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krzneno djelo izazivanje opće opasnosti'', kazali su nam jutros iz MUP-a KS.

Mirza V. osoba je od ranije dobro poznata policiji u Sarajevu, a prošli tjedan je priveden nakon što je u zgradi Općine Stari Grad pištoljem prijetio općinskom vijećniku Dadi Stojniću.

O slučaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a Vrabac je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhićenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Sumnjiva nepoznata materija je sinoć na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa oko 19.15 sati izazvala jaču detonaciju. U požaru koji je kratko trajao nije prouzrokovana materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close