Italija

Uhićen muškarac: Iz automobila u pokretu pucali na ljude

Pucnjava se dogodila u različitim dijelovima grada, uključujući željezničku postaju, objavila je televizija RAI.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje jedan napadač pucao je na prolaznike iz vozila u gradu Macerata u središnjoj Italiji, a najmanje četvero ljudi je ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni su stranci, prenosi u subotu BBC. Napadač je uhićen.

Napadač je pucao iz crne Alfe Romeo, a iako se prvo govorilo o dva napadača zasad je potvrđena informacija samo o jednom, prenosi Index.hr.

Jedan od ozlijeđenih je navodno u kritičnom stanju. Kruže i informacije da je šestero ozlijeđenih, no o tome zasad ne postoje službene potvrde.



Pucnjava se dogodila u različitim dijelovima grada, uključujući željezničku postaju, objavila je televizija RAI.

Ured gradonačelnika upozorio je stanovnike putem Twittera da ostanu kod kuće dok situacija ne bude potpuno pod kontrolom.

 Gradonačelnik italijanskog grada Macerata priopćio je naknado da je šestero stranaca ranjeno u pucnjavama iz vozila u pokretu, od kojih je jedan zadobio po život opasne rane.

Za Sky TG24 rekao je da su žrtve pet muškaraca i žena.

Osumnjičeni je identificiran kao 28-godišnji Talijan bez prethodnog kaznenog dosjea. Motiv pucnjave nije odmah potvrđen, ali je ona uslijedila samo nekoliko dana nakon što je osakaćeno tijelo talijanske tinejdžerke pronađeno u gradu. Glavni osumnjičeni za to ubojstvo je nigerijski imigrant, prenosi Fena.

Carancini je potvrdio da su sve žrtve današnje pucnjave crnci, i priznao je da "bliskost ta dva događanja može čovjeka uvjeriti u njihovu povezanost", prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close