Već ranije bio uhićen i pušten

Migrant krijumčario migrante u BiH

Lišen slobode migrant koji je krijumčario migrante iz Srbije u BiH
Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2018. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL / Ilustracija

Službenici Postrojbe granične policije Zvornik 8. studenog lišili su slobode jednog ilegalnog migranta afroazijskog porijekla koji je, čamcem preko rijeke Drine, pokušao prokrijumčariti grupu od devet migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Ilegalne migrante pripadnici JGP Zvornik uočili su prilikom nadzora državne granice na obali rijeke Drine, nakon čega su ih priveli u službene prostorije postrojbe.

Radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela „krijumčarenje ljudi“ službenici JGP Zvornik došli su do saznanja da je izvršitelj ovog krijumčarenja, migrant Pakistanac te je prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH lišen slobode, priopćeno je iz Granične policije.

''Nijedan migrant nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Iraka. U tijeku dana osumnjičeni Pakistanac za krijumčarenje migranata, uz izvještaj o kaznenom djelu bit će predat Tužiteljstvu BiH, a ostali ilegalni migranti pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje'', priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close