Afera trese RS

Uhićen direktor dobojske bolnice

Vijesti / Crna Kronika | 06. 10. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ATV / Direktor dobojske bolnice Mladen Gajić

U nastavku istrage u aferi "Korona ugovori" policija je uhitila Mladena Gajića, direktora JZU bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju, saznaje Srpskainfo.

Istražitelji MUP-a RS po nalogu Posebnog odjeljenja javnog tužiteljstva od ranih jutarnjih sati pretresaju dobojsku bolnicu i objekte u vlasništvu Gajića, a u sklopu istrage o nezakonitoj nabavi medicinske zaštitne opreme tijekom pandemije koronavirusa.

Istovremeno pretresi su i u Banja Luci, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS-a i tvrtki za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi, koja je u vlasništvu Vladimira V.

MUP RS propćio je danas da policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet po naredbi Okružnog suda Banja Luka na području grada Doboja vrše pretrese lokacija koje koristi M. G. iz Doboja, kao i lokacije u Banja Luci koju koristi V. V., kao i tvrtke čiji je on direktor.

"Pretresi se vrše pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u okviru istrage koja se odnosi na javne nabave medicinske zaštitne opreme JZU bolnice 'Sveti apostol Luka' u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini", naveli su iz MUP-a RS.

Dragica Tojagić, glasnogovornica Posebnog odjeljenja javnog tužiteljstva potvrdila je ranije za Srpskainfo da od jutarnjih sati traju pretresi na više lokacija u Doboju i Banja Luci zbog nezakonite nabave medicinske opreme.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je Institut za javno zdravstvo RS, odnosno ranije uhićeni direktor Branislav Zeljković preko tvrtke za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi u Banja Luci nabavio termalne kamere na zahtjev UKC Republike Srpske.

Prema neslužbenim informacijama budžet Republike Srpske oštećen je za više stotina tisuća KM.

Kopirati
Drag cursor here to close