Od poznatog sarajevskoga ugostitelja tražili milijun KM

Zbog otmice uhićen sin poznatog košarkaša Mirze Delibašića

Kako mediji prenose, Dario Delibašić se sumnjiči da je 20. travnja sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara ''Mahala'' u Sarajevu
Vijesti / Crna Kronika | 17. 05. 2019. u 17:54 Bljesak.info
Kopirati
Foto:N1 / Dario Delipašić

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas su, po nalogu Tužiteljstva KS, uhitili Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, koji se sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju krivičnog djela - otmica.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS-a, gdje se trenutno nalazi, u zakonskom roku od 24 sata biti predan u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva na daljnje postupanje.

Kako mediji prenose, Dario Delibašić se sumnjiči da je 20. travnja sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara ''Mahala'' u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Payton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milijun KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Kopirati