Banja Luka

Uhićen Davor Dragičević i njegova bivša supruga

Informaciju o privođenju Dragičevića na Facebook grupi ''Pravda za Davida'' potvrdila je i njegova bivša supruga i Davidova majka Suzana Radanović.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 12. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u utorak ujutro su u Banja Luci priveli Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića, potvrdio je za Klix.ba odvjetnik Ifet Feraget.

''Još uvijek provjeravam informacije, ali koliko znam, Davor je priveden jer se nije odazvao na poziv za saslušanje. Više detalja za sada nemam'', kazao je Feraget.

Kako je objavila Fena, Dragičević je priveden u središtu grada. Prema neslužbenim informacijama, bježao je, pružao otpor i optuživao policiju i prilikom jutrošnjeg pokušaja da mu uruče poziv, nakon čega je priveden.

Građani su počeli prosvjed zbog uhićenja Davora Dragičevića, a samo par trenutaka kasnije uhićena je i Davidova majka Suzana Radanović.

Uhićen je i Njegoš Tomić, nekadašnji štrajkač iz parka “Mladen Stojanović”, a osim toga policija je lisice na ruke stavila još nekim građanima.

U centru Banja Luke je parkiran Davorov automobil, a na Trg Krajine je stigla i Jedinica za podršku Policijske uprave Banja Luka, javlja BN.

Podsjećamo, MUP RS je prije nekoliko dana priopćio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene kaznene prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. prosinca, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Prema navodima policije, članovi grupe "Pravda za Davida" postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS. Također, kako su naveli, nastavlja se policijski rad s ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

Članovi grupe "Pravda za Davida", 17. prosinca su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovnog izbora Dragana Lukača za ministra unutarnjih poslova RS-a.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenovća pozvao je danas policiju da "odmah pusti Davora Dragičevića i sve druge osobe koje su privedene". 

Borenović je došao na glavni banjalučki trg gdje se okupljaju članovi grupe Pravada za Davida.  

Dio trga je ograđen policijskom trakom, iza koje stoje pripadnici jednice za podršku. Na tom mjestu je parkiran i Davorov automobil, kojim je jutros, prije privođenja, došao na Trg Krajine. 

Lider PDP-a je zatražio da se "odmah zaustavi progon Davora Dragičevića, oca koji već mjesecima samo traži istinu i pravdu za svog mučki ubijenog sina, i građana koji mu u toj borbi pružaju podršku“. 

''Inzistiramo da pod hitno budu pušteni, jer takav čin može imati neviđene posljedice po živote ljudi. Ovaj potez još jedna je potvrda do sada neviđene represije koju režim sprovodi nad svakim ko mu se ne pokorava'',  ustvrdio je Borenović, navodeći da je Davoru Dragičeviću nakon privođenja "slomljena ruka". 

Kopirati
Drag cursor here to close