Tužiteljstvo

Uhićen 'Hans' zbog zločina u Glamoču

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za ratne zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, počinjene na području Glamoča 1992. godine
Vijesti / Crna Kronika | 20. 03. 2019. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Banje Luke lišili slobode Duška Suvara, zvanog “Hans“, rođenog 1971. godine u Livnu, koji je osumnjičen za ratni zločin protiv civila. 

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za ratne zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, počinjene na području Glamoča 1992. godine, odnosno da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH kao pripadnik VRS-a postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata. 

Osumnjičeni Suvar se tereti da je na području Glamoča, naoružan, prijetnjama po život žrtava i članova njihovih obitelji, pucajući iz vatrenog oružja, nasilno odvodio žrtve iz kuća i od njihovih obitelji te počinio višestruka silovanja i seksualna zlostavljanja žena bošnjačke nacionalnosti, te mučenja, zastrašivanja i nečovječna postupanja nad civilima bošnjačke nacionalnosti. 

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close