Optuženi

Ugostitelji drogirali goste, pa ih pokradali

Krali novac i druge dragocjenosti od gostiju za koje su znali da imaju veću količinu gotovine.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2017. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zijad Karalić (42) i Lidija Dimković (36) iz Gornjeg Rahića kod Brčkog optuženi su da su od gostiju ugostiteljskog objekta, čiji je vlasnik Karalić, ukrali 30.000 KM, prethodno ih omamljujući kako bi ih onesposobili, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Njih dvoje su u ugostiteljskom objektu "Kaskada" u Gornjem Rahiću od ožujka do kolovoza, krali novac i druge dragocjenosti od gostiju za koje su znali da imaju veću količinu gotovine.

Tužiteljstvo Brčko distrikta je, uz optužnicu, sudu dostavilo dokaze da je u svim slučajevima kod oštećenih izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog djelovanja, koje su pronađene tijekom pretresa kod optuženog Karalića, piše Srna.

Prema navodima optužnice, njih dvoje su gostima u pića stavljali medikament "klozapin", antipsihotik koji se koristi za liječenje  specifičnih mentalnih poremećaja, a potom su iskorištavali njihovo stanje smanjene svijesti.

U jednom broju slučajeva, za koje se optuženi zajedno terete, u pomoć je pozivana i D.Ž. kako bi prethodno zavodila goste, dok u piće ne bude   ubačen "klozapin", priopćeno je iz Tužiteljstva.

Na prijedlog Tužiteljstva, Osnovni sud u Brčkom je 6. rujna Karaliću odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi kazneno djelo.

Karaliću i Dimkovićevoj prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close