Policija u akciji

Ubojstvo u Sarajevu: Jedan osumnjičeni uhićen, traga se za još šestoricom

"Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a liječnici su konstatirali smrt", navode iz policije.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 09. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Ilustracija

Jedna osoba je ubijena u oko 18:00 sati u Sarajevu, a jedan od napadača uhićen je u Živinicama, izvjestili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznaje Klix.ba, policija traga za još šestoricom napadača.

Iz MUP-a je priopćeno kako ih je Hitna pomoć obavijestila da je u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, jedna osoba ozlijeđena u tučnjavi.

"Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a liječnici su konstatirali smrt", navode iz policije.

Očevid su obavili dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da je smrtno stradali E. A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP 'Pokop' prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužitelja biti obavljena obdukcija", izjavili su.

Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubojstva policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s njim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

"Razmjenjujući operativna saznanja s MUP-om TK - PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A. A., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bijeg. Pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, kao i na pronalasku ostalih osumnjičenih", zaključuju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close