Istraga traje

Ubojstvo sarajevskih policajaca i dalje je misterija

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ovim zločinom u pritvoru su Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedjeljko Lizdek s Pala, ali za sada optužnice u ovom predmetu nema.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 04. 2019. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo već skoro šest mjeseci istražuje brutalnu likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni iz automatske puške 26. listopada na Alipašinom Polju u Sarajevu kada su spriječili pokušaj krađe Golfa 6.

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ovim zločinom u pritvoru su Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedjeljko Lizdek s Pala, ali za sada optužnice u ovom predmetu nema, a i sama istraga i dalje je obavijena velom tajne.

Iz Tužiteljstva KS, na upit Avaza je li istraga pri kraju i kada bi se mogla očekivati tužilačka odluka, kratko su odgovorili:

''S druge strane, ni odvjetnici osumnjičenih nisu upoznati s detaljima istrage, osim što su nam potvrdili da se njihovi branjenici i dalje nalaze u pritvoru''.

Iako se Tužiteljstvo KS poziva na izjave zaštićenih svjedoka kojima se kompromitiraju osumnjičeni, prema informacijama Avaza, za sada još nije pronađen ni crni Seat Leon koji se vidi na snimku ubojstva, a u kojem su navodno tri dana ranije bili Lizdek i Obradov.

Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno nam je rečeno da je policija nedavno angažirala i ronioce koji su pretraživali jezero nedaleko od Tuzle, ali da Seat nikad nije pronađen.

Također, još nije pronađena ni automatska puška iz koje je pucano. Ranije je Tužiteljstvo KS poslalo na vještačenje jednu pušku pronađenu na Sokocu, ali je utvrđeno da pronađena čahura ne odgovora ovoj vrsti naoružanja.

Saznajemo da je istražiteljima zbog toga i teško složiti mozaik i doći do prave informacije tko je i zašto ubio sarajevske policajce.

''Za sada se ne zna ni tko su očevici pucnjave i tko je zvao policiju da javi da su policajci ubijeni. Tužiteljstvo KS takav podatak nema. Sve se više priča da su prave ubojice na slobodi'', kaže izvor Avaza.

Ovaj list dalje piše, neslužbeno, da Tužiteljstvo KS ima poruke u kojima tvrdi da je osumnjičeni Trifković navodno prijetio svjedocima iz Gruda Tanji i Boži Vukoji.

U porukama je, između ostalog, navedeno: „Vidi u šta si nas uvalio, spremi pare.“ No, kasnije je, navodno, utvrđeno da je nemoguće da je Trifković iz pritvora slao poruke, a da je sporni SMS poslan iz Gruda, a ne iz Zenice. I ovaj slučaj sada se istražuje i provjerava.

Kopirati
Drag cursor here to close