Divlji, daleko od Zapada

Ubojstvo, noževi, kladionice, prodavaonice: Svaki dan nešto 'padne' u Mostaru

Sudeći po službenim zabilješkama iz policijskih biltena i onome što se (ne)zabilježeno događalo po mostarskim ulicama, ova bi godina mogla oboriti crne rekorde.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 02. 2019. u 13:28 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su na oproštaju od prošle kalendarske godine iz vlasti i sigurnosnih struktura poručili kako su zadovoljni sigurnosnom situacijom u Mostaru, ova bi godina mogla promijeniti sliku o tome.

Sudeći po službenim zabilješkama iz policijskih biltena i onome što se (ne)zabilježeno događalo po mostarskim ulicama, ova bi godina mogla oboriti crne rekorde.

Počelo je tako što je šesnaestogodišnji dječak opljačkan u mostarskom naselju Donja Mahala. Vječita meta razbojnika i početkom ove godine otvorila je svoju tužnu sezonu pa je, po tko zna koji put, opljačkana benzinska crpka na Žovnici.

Nepoznati je dvojac petog dana ove godine opljačkao prodavaonicu te otuđio neutvrđen iznos novca, cigarete, te računalo.

Foto: Bljesak.info / Pljačka banke u Mostaru

U noći s 5. na 6. siječnja, u blizini zgrade Vlade HNŽ-a došlo je do pucnjave a prema policijskom izviješću ''dvije nepoznate osobe napale tri osobe koje su odranije poznate policijskim službenicima''.

Na meti maskiranog razbojnika našla se 10. siječnja prodavaonica auto-dijelova, a policija je 14. siječnja uhitila pljačkaša 'žetonjera' na benzinskoj crpki nakon što je djelatnik osiguranja uočio muškarca kako provaljuje u aparat auto-praonice u sklopu benzinske crpke.

Dan kasnije razbojnik je opljačkao benzinsku u Mostaru. Policija je objavila kako je izvršila očevid, te poduzela sve potrebne mjere kako bi razotkrila počinitelja ovog kaznenog djela.

Prva kladionica ove godine ''pala'' je 22. siječnja kada je maskirani razbojnik uz prijetnju nožem od uposlenice uzeo 130 KM.

Kladionica je pala i 23. siječnja kada je prijeteći pištoljem lopov otuđio novac.

Na udaru su se našli i policajci pa je tako jedan policijski službenik napadnut, a njegovo vozilo je oštećeno u blizini policijske postaje.

Istog dana opljačkane su prostorije brze pošte u Mostaru. Maskirane osobe su otuđile zasad nepoznat iznos novca, kao i vozilo Golf 4 plave boje, koje pripada djelatnici.

Foto: Bljesak.info / Očevid automobila

Najcrnji dan bio je prvi dan veljače kad je ubijen 17-ogodišnji mladić. Njegov vršnjak, za kojeg se sumnja da je počinitelj ovog djela, prijavio se policiji.

Dan kasnije ženska osoba izbola muškarca je muškarca na ulici.

Lopovi su na meti imali i mesnicu, ali ih nije zanimalo meso nego novac, a u mostarskom naselju Bijeli Brijeg opljačkana je prodavaonica.

Ozbiljniji plijen odnijeli su lopovi koji su u sred bijela dana opljačkali banku u Ulici kralja Tomislava. Dva dana kasnije jutro je loše počelo za zlataru koja je uz prijetnju nožem opljačkana oko 10 sati.

Maskirani dvojac naoružan puškama opljačkao je prodavaonicu 16. veljače nakon što su razvalili ulazna vrata te uz prijetnju oružjem otuđili za sada nepoznati iznos novca. Posljednja u nizu registriranih pljački dogodila se u ponedjeljak navečer kada je naoružan i maskiran muškarac zaprijetio trgovcu i otuđio mu novac, a djelatnici torbu.

Za većinom počinitelja se traga.

Kopirati
Drag cursor here to close