ZHŽ

Ubijeni muškarac u Ljubuškom osumnjičen u Hrvatskoj za krijumčarenje cigareta

Tijelo 47-godišnjeg T.B. pronađeno je u šumi u zaseoku Vodice kod Vojnića.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2021. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Brkić, osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku, ubijen je u ponedjeljak navečer kod Ljubuškog, objavila je u utorak lokalna policija, prenosi Hina.

U policijskom priopćenju navode se samo inicijali ubijenog, no mediji prenose da se radi o Brkiću koji je 2007. izbjegao uhićenje u Hrvatskoj.

Tijelo 47-godišnjeg T.B. pronađeno je u šumi u zaseoku Vodice kod Vojnića. Svjedok je vidio kako muška osoba leži s vidljivim tragovima krvi nedaleko vozila nakon čega je na lice mjesta stigla policija i hitna pomoć, priopćila je policija zapadnohercegovačke županije.

Dežurna liječnica je konstatirala smrt navodeći kako je ubijen iz vatrenog oružja. Policija i tužitelj provode očevid na mjestu zločina, a policija traga za počiniteljima. Mediji navode da je u klasičnoj sačekuši ubijen Brkić iz mjesta Vojnića kod Ljubuškog, koji ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu.

Brkić je 2007. uspio izbjeći uhićenje u policijskoj akciji "Walter" u kojoj je policija prijavila 29 osoba radi krijumčarenja cigareta, prenosi Jutarnji list.

Ta je kriminalna skupina od travnja 2007. u Hrvatsku i zemlje Europske unije prokrijumčarila više od 1,5 milijuna kutija cigareta, procijenjenih na 42 milijuna kuna, izvijestili su tada policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te dalje u zapadnoeuropske zemlje.

Brkić je na sudu u Ljubuškom bio osuđen na tri mjeseca zatvora, no kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od oko 4500 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close