Istraga

Ubijena tri istaknuta ruska novinara u Srednjoafričkoj Republici

U priopćenju se navodi da su tijela Kirila Radčenka, Aleksandra Rastorgujeva i Ohrana Džemala pronađena u blizini grada Sibut, na oko 300 kilometara sjeverno od srednjoafričke prijestonice Bangi
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U priopćenju se navodi da su tijela Kirila Radčenka, Aleksandra Rastorgujeva i Ohrana Džemala pronađena u blizini grada Sibut, na oko 300 kilometara sjeverno od centralnoafričke prijestonice Bangi, prenosi Srna. 

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je za televiziju "Rusija 24" da je o smrti ruskih državljana obaviješten ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i da prati situaciju, prenio je TASS.

"Ministarstvo vanjskih poslova Rusije surađuje i sa ruskim strukturama za provođenje zakona, kao i sa diplomatama koje su u kontaktu sa sličnim službama u Srednjoafričkoj Republici", izjavila je Zaharova.

Iz Ministarstva su dodali da su tijela novinara prevezena u Bangi.

Izvor blizak istrazi o incidentu ranije je izjavio da su na putu 23 kilometra od grada Sibut pronađena tijela trojice ruskih državljana sa novinarskim iskaznicama.

Neimenovani izvor agencije AFP izjavio je da su trojicu Rusa ubili "neidentificirani naoružani muškarci".
Kopirati
Drag cursor here to close