Cazin

Ubili dvojicu migranata pa pobjegli u Hrvatsku?

Dijelovi Općine Cazin, poput upravo mjesta Šturlić, ali i brojnih drugih - nalaze se na samo nekoliko kilometara od hrvatske granice. Time su i pogodno tlo za brojne migrante i izbjeglice.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 06. 2020. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okolnosti pod kojima su nedavno stradala dvojica migranata u mjestu Šturlić, na području Općine Cazin, još su nerazjašnjene. Policija vjeruje da je riječ o ubojstvu, no da su osumnjičeni već na teritoriji Republike Hrvatske. Građani ali i lokalne vlasti negoduju zbog neadekvatne reakcije države.

Priče su različite, no nijedna službena. Tko je i zbog čega usmrtio dvojicu Afganistanaca? Pojedini građani kažu, razlog je - nedostatak hrane. Drugi pak tvrde, svađa je nastala zbog pokušaja prelaska u Hrvatsku. Što su veće grupe migranata, to su manje šanse za uspjeh. Službeno je jedino, kako kažu u policiji, mještani su prijavili nerede, no kada je patrola stigla, bilo je prekasno. Mladići su imali ozljede nanesene hladnim oružjem po cijelom tijelu.

"U ovom trenutku istraga se vodi u cilju otkrivanja i pronalaska počinitelja krivičnog djela međutim nažalost nemamo podatke o tome gdje se oni nalaze, s obzirom na to da je inače ova lokacija, mjesto odakle kreću i borave, u nelegalni prelazak državne granice i naše su sumnje da su počinitelji ovog krivičnog djela već na teritoriji RH i nastoje preći do zemalja Zapadne Europe", rekao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK za N1.

Dijelovi Općine Cazin, poput upravo mjesta Šturlić, ali i brojnih drugih - nalaze se na samo nekoliko kilometara od hrvatske granice. Time su i pogodno tlo za brojne migrante i izbjeglice.

70.000 migranata je prošlo kroz Unsko-sanski kanton. Teret su podnijeli isključivo lokalna vlast i stanovništvo, navodi gradonačelnik Cazina. Pitaju - što još treba da se dogodi, a da država adekvatno reagira?

"Prvi cilj svake države jeste i obaveza da štiti svoje građane i u ovom slučaju kada je u pitanju Unsko-sanski kanton ljudi koji su u državnim institucijama očito naše zemlje, kada su i neke reakcije u pitanju međunarodna zajednica, očito se na takav način ne ponašaju, da interese građana ove zemlje nisu istaknuti na prvom mjestu", poručio je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Kopirati
Drag cursor here to close