Porast vodostaja

U Zenici proglašeno stanje elementarne nepogode

Gradonačelnik i Stožer civilne zaštite Grada Zenica pozivaju građane Zenice na saradnju i razumijevanje te da se po potrebi jave Službi civilne zaštite na broj telefona: 032 447-731.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, u svojstvu zapovjednika civilne zaštite, održao je izvanredni sastanak Stožera civilne zaštite grada Zenica, na kojem je donesena i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta na teritoriji grada Zenica. 

''Svi ljudski, ali i materijalno - tehnički resursi stavljeni su u funkciju i tako će bez prestanka biti dok ne dođe do normalizacije stanja. 

Imamo više kritičnih lokaliteta, pričinjena je veća materijalna šteta na cestovnoj infrastrukturi i stambenim objektima i s obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za nadolazeće razdoblje, bili smo dužni maksimalno ozbiljno shvatiti situaciju i staviti sve strojeve u funkciju'', kazao je nakon sastanka Kasumović, koji je, kako se ističe u saopćenju za javnost, osim gradskih službi, u funkciji stavio i radnike te mehanizaciju javnih preduzeća. 

Služba civilne zaštite grada Zenica upozorava sve fizičke osobe i pravne subjekte koja žive i rade u priobalnom pojasu rijeka Bosna, Kočeva, Babina, Pepelarska rijeka, Bistrička i Gračanička rijeka, da iz svojih stambenih i poslovnih objekata izmjeste sve vrijednosti koje bi mogle biti uništene – potopljene, u slučaju naglog povećanja vodostaja u navedenim rijekama. 

Gradonačelnik i Stožer civilne zaštite Grada Zenica pozivaju građane Zenice na saradnju i razumijevanje te da se po potrebi jave Službi civilne zaštite na broj telefona: 032 447-731.

Kopirati
Drag cursor here to close