SIPA u akciji

U Visokom visoka trava narasla

Jedna je osoba uhićena u operativnoj akciji usmjerenoj protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (12.3.2021. godine) u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona realizirali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U akciji je uhićena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli jedan stambeni objekt prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uvjetima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stanju sazrijevanja, sustava za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod zraka.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićena osoba bit će predana u dalju nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

Kopirati
Drag cursor here to close