Potraga za osumnjičenima

U sukobu s migrantima ubijen 36-godišnjak iz Sarajeva, poziv na prosvjed

Vlasnik kafića pozvao je u pomoć brata nakon što nije uspio obuzdati migrante koji su mu upali u kafić i počeli stvarati probleme
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2020. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć u 22:25 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tučnjave više osoba, te da ima ozlijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji liječnik je konstatirao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J. B. (1984.), dok su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje liječničke pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu kirurgiju KCUS-a.

Jedna od dvije ozlijeđene osobe zadobila je teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su kod druge konstatirane lakše tjelesne ozljede.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Prema do sada prikupljenim saznanjima u vezu s izvršenim kaznenim djelima "Ubojstvo" i "Teška tjelesna ozljeda" dovode se tri nepoznate osobe - migranta.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužitelja, poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju počinjenih kaznenih djela, identifikaciji i pronalasku izvršitelja, prenosi N1.

Portal "Dnevnog avaza" objavio je kako je ubijeni mladić Jasmin Berović iz mjesta Hadžići u okolici Sarajeva.

Prema tvrdnjama izviora bliskog istrazi on je smrtno ozljeđen kada je pokušao obraniti brata kojega su napali migranti.

Incident se navodno dogodio u kafiću čiji je vlasnik brat ubijenoga. On se sukobio s migrantima koji su ušli u kafić i počeli stvarati probleme a nakon što ih nije uspio obuzdati pozvao je u pomoć brata.

"U jednom trenutku nastradali je okrenuo leđa te je izboden. U napadu je teško ozljeđen i njegov brat kojem se liječnici bore za život", kazao je neimenovani izvor.

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se poziv građanima da u 13 sati u Maloj Aleji izađu na prosvjede zbog sinoćnjeg ubojstva.

''Ubili su nam migranti našeg brata sarajevskog. Raja, dođite danas na Ilidžu. Da stanemo mi u kraj ovom zulumu ... Jer će to neko biti sutra od nas !! Mala Aleja ... 13 h'', stoji u pozivu na jednoj od sarajevskih Facebook stranica.

Kopirati
Drag cursor here to close