Nesreća u Vozući

U sudaru dvaju kombija ozlijeđeno devet odbojkašica i dva vozača

U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 03. 2019. u 17:06 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Fena / Kombi nakon prometne nesreće

Jedanaest osoba ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se danas u 11.15 dogodila na regionalnoj cesti Banovići - Zavidovići, u mjestu Vozuća.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se dva kombija, "Iveco" s vozačem V. H. iz Tuzle i VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice.

U kombiju "Iveco" nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH s ekipom Zavidovića.

''Devet ozlijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stupnju ozlijeda navedenih osoba'', izjavio je za Fenu dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.

U OK Sloboda rečeno je Feni da je pet lakše ozlijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

''Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti'', rečeno je Feni na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Fena je kontaktirala i vozača Vehbiju Hasića Iz Tuzle, koji je rekao da godinama prevozi na utakmice odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nesreća. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na cesti imalo kontakt s drugim kombijem.

''U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. S vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao "zračni jastuk" i spasio me. Međutim, ozlijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim što mi se dogodilo'',  izjavio je za Fenu vozač Vehbija Hasić.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije ozlijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak.

Kopirati