Tužan oproštaj

U Sarajevu sahranjeni ubijeni policajci

U Sarajevu su sahranjeni ubijeni policajaci Davor Vujinović i Adis Šehović.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2018. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
U Sarajevu su u ponedjeljak sahranjeni policajci Davor Vujinović i  Adis Šehović koji su ubijeni  u petak dok su obavljali službenu dužnost. Dženaza Šehoviću je klanjana na mezarju u Buća Potoku. 
 
Na sarajevskom groblju "Sveti Josip" sahranjen je Davor Vujinović (1972.), javlja Anadolija.

Sahrani su prisustvovali brojni članovi obitelji, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađni koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti.

Suze i bol nisu mogli biti sakriveni.

Prethodno je u sali Općine Novi Grad održana komemoracija na kojima su njihovi nadređeni i kolege govorili o stradalima i podijelili sjećanja na trenutke provedene s njima. Poručeno je kako će odgovorni za ubojstvo, biti izvedeni pred lice pravde.

Povodom ubojstva dvojice policajaca, danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja.

Foto: Anadolija / Policajci su se oprostili od svojih kolega

U poslijepodnevnim satima bit će održano i prosvjedno okupljanje u Sarajevu pod motom "Skup podrške policiji Kantona Sarajeva.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, 26.  listopada, oko četiri sata ujutru, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ozlijeđen. Vujinović je preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu u petak poslijepodnevnim satima.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici, u naselju Alipašino Polje. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close